Kuka on Skeittaava koira?

Rambo Staffi -taiteilijanimellä tunnettu koira on harrastanut skeittaamista jo kuusi vuotta. Rambo on rodultaan staffordshirenbullterrieri eli tuttavallisemmin staffi. Rambo on kokenut esiintyjä ja sillä on takanaan kymmeniä esityksiä ympäri Suomen. Tämä 9-vuotias ammatti-skeittari on kotoisin Seinäjoelta ja asustaa nykyään perheensä kanssa Tampereella.

Ketkä ovat Rambo Crew?

Kuten kaikilla meiltä, Ramboltakin löytyy äiskä ja iskä.

Rambo saapui Minnan elämään kesällä 2012. Tuolloin ei ollut vielä skeittauksesta tietoakaan, mutta sen omistajalle valkeni jo hyvin varhaisessa vaiheessa, että Rambo on erittäin innokas ja välkky oppimaan uusia temppuja.

Rambon ollessa kolmevuotias Minna näki televisiossa skeittaavan koiran. Ohjelma oli kuvattu Amerikassa. Tästä lähti ajatus Skeittaavasta koirasta Suomen kaduilla. Idea ei jäänyt parivaljakolla pelkäksi haaveeksi, vaan pian Rambo jo viilettikin omalla skeittilaudallaan pitkin katuja.

Skeittaus oli alkuun Rambolle ja Minnalle vain harrastus. Tuolloin Minna vei Rambon työpaikalleen koululle tervehtimään lapsia. Pian mukaan tuli idea ilahduttaa heitä Rambon kanssa temppuilemalla. Silloin Minna sai kipinän - ihmisten viihdyttäminen oli jotain, mitä hän oli aina halunnut tehdä!

Roni tuli mukaan kuvioihin Rambon ollessa neljän vanha. Roninkin elämässä oli ollut koiria, mutta omaa koiraa ei ollut aikuisikä vielä tuonut mukanaan. Parisuhde toi miehen elämään rakkauden lisäksi toisenkin kaivatun elämänkumppanin, nimittäin koiran. Vuoden jälkeen tämä kolmikko muutti yhteiseen kotiin Tampereelle.

Rambo kuului tiiviisti pariskunnan arkeen ja heistä muovautui yhdessä todelliset koiraihmiset. Nyt saman katon alta löytyi kaksi ihmistä, jotka olivat tajunneet koirien lisäksi rakastavansa myös esiintymistä ja ihmisten viihdyttämistä. Koiran kanssa yhdessä tekeminen toi molemmille suurta iloa arkeen, ja Rambo totta kai nautti perheen yhteisestä ajasta. Palaset loksahtivat kohdilleen ja nykyään tämä kokoonpano nousee yhdessä Skeittaavan koiran keikkalavoille!

Kolmikon lisäksi Skeittaavan koiran esityksissä lavan ympärillä häärii Rambon tiimi eli Rambo Crew. Rambon tiimiin kuuluvat Minnan neljä pikkusiskoa - Moona, Eve, Mette ja Milla.

Tiimin tehtäviin kuuluu kuvaamisen lisäksi Rambon fanikorttien jako esitysten jälkeen. Tule siis rohkeasti nykäisemään hihasta, niin saat itsellesi muiston Skeittaavasta koirasta!

Fanikortin kuva: Julia Romanov Pawtography